Eklentinin ne işe yaradığını şu özetle anlatabilirim. Chrome tarayıcı ile bir web sitesini ziyaret ettiğinizde web sitesi arkaplanda sizin ziyaretinizin Google Chrome ile yapıldığını görebilir. Bu sayede chrome tarayıcıya özel görseller yazılar özellikler gösterebilir. Siz bu eklenti ile tarayıcı bilgisini değiştirdiğinizde (örneğin Iphone 4) ziyaret ettiğiniz web sitesi sizin ziyaretinizin iphone 4 ile yapıldığını görecek ve cep telefonuna özel özelliklerini listeleyecek.
![]() |
Chrome User Agent Switcher Eklentisi |
Bu eklentiyi nerelerde kullanabilirsiniz bir kaç örnek:
Facebook yeni zamanlarda Zaman Tüneli özelliğini duyurdu ve geçişler yavaş yavaş başladı. Bazı kullanıcılar zaman tünelini görmek istemiyorlar fakat eski profil sayfalarına geri dönüş te yapamıyorlar. Bu özellik yeni nesil tarayıcılar tarafından gösterilebiliyor fakat sadece Internet Explorer 7 ile gösterilemiyor. Chrome User Agent Switcher Eklentisi ile tarayıcınızı Internet Explorer 7 gibi gösterip Facebook profilinizi açtığınızda eski profil sayfası ile karşılaşacak ve zaman tünelinden kurtulmuş olacaksınız (Sadece siz zaman tünelini görmeyeceksiniz, profilinizi ziyaret eden diğer kullanıcılar için farkeden birşey olmayacak) Tabi onlarda Chrome User Agent Switcher Eklentisini kullanmıyorlarsa.
Bazı bankalar internet şubelerini cep telefonu ile ziyaret eden müşterilerine özel kampanya ve indirimler yapıyor. Siz bu kampanya ve indirimlerden yararlanmak istiyorsunuz fakat cep telefonu ile giriş yapmanız mümkün değilse Chrome User Agent Switcher Eklentisi burda devreye giriyor. Tarayıcımızı Iphone 4 olarak gösterdiğimizde bu sayfaları sorunsuzca ziyaret edebiliyoruz.
Yazımızın başında da dediğim gibi kullanım yerleri hayalgücünüzle sınırlı. İstediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz.
![]() |
Ipad seçtiğimizde google arama sayfa görüntüsü |
![]() |
Google chrome default olarak ayarlı olduğunda google arama sayfası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder