Unity 3D Oyunlar

19 Şubat 2012 Pazar

Chrome Kişisel Bilgileri Yedeklemek

Google Chrome oturum açma
Chrome oturumu kullandığınızda yer işaretleriniz, uzantılarınız (eklentiler), uygulamalarınız, temalarınız ve tarayıcı ayarlarınız google hesabınıza kaydedilir. Bu sayede bu bilgileri oturum açabildiğiniz bütün bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızı formatladığınızda bu bilgilerin yedeğini alma telaşı içermezsiniz. Formatladığınız bilgisayarda yeniden google oturumu açarak bu bilgilerin bilgisayarınıza yüklenmesini sağlarsınız. Nasıl yapacağınız hakkında detaylı bilgi yazımızın devamında.

Google oturumu açmak için yapmanız gereken yeni bir sekme açmak ve sağ üst köşedeki "Chrome oturumu açılmadı (Kaçırıyorsunuz -- oturum aç)" yazan yere tıklamak.
Boş bir sekme açtığınızda sağ üst köşede belirir.

Yada google ayarlar butonuna tıklayıp "Şurada oturum aç chrome" tıklamak. Adres çubuğuna "chrome://settings/syncSetup" yazıp enter tuşladığınızda da aynı sayfa açılacaktır. Google hesabınıza ait bilgileri girdiğinizde oturum açılacak ve bilgileriniz senkronize olacaktır.

Google chrome oturum açma ekranı.


Google yardım sayfasındaki makale:

Yer işaretlerinizi, uzantılarınızı, uygulamalarınızı, temalarınızı ve tarayıcı tercihlerinizi Google Hesabınıza kaydedebilir, böylece, kullandığınız her bilgisayarlardan bunlara erişebilirsiniz. Bu şekilde, her yerde aynı web deneyimini yaşayabilirsiniz.

Nasıl çalışır?
  • Ayarlarınız ve verileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome'da oturum açtığınızda, o bilgisayardaki Google Chrome ayarlarınız Google Hesabınıza kaydedilir. Başka bir bilgisayarı kullanarak aynı hesapta oturum açtığınızda, Google Chrome, kaydedilen ayarlarınızın o bilgisayarda da kullanılabilmesini sağlar.
    Bilgisayarınız kaybolur veya bozulursa, yer işaretleri, uygulamalar, uzantılar, temalar gibi ayarlarınızı ve verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bunları geri getirmek için, Chrome'da tekrar oturum açmanız yeterlidir.
  • Değişiklikler anında senkronize edilir. Tarayıcı ayarlarınızda yaptığınız tüm değişiklikler, Chrome'da oturum açmak için kullandığınız Google Hesabınızla senkronize edilir. Bir bilgisayarda yaptığınız değişiklikler, oturum açtığınız ve senkronizasyonu etkinleştirdiğiniz diğer bilgisayarlara otomatik olarak yansıtılır.
  • Bilgileriniz üzerinde tam denetime sahip olursunuz. Bilgilerinizi güven altına almak için, senkronize edilen veriler bilgisayarınız ile Google’ın sunucuları arasında aktarılırken şifrelenir. Ek bir koruma tedbiri sağlamak için varsayılan olarak, kaydedilen şifreleriniz, bir şifreleme anahtarı ile bilgisayarınızda ve Google’ın sunucularında şifrelenir. Ayrıca, senkronize edilen tüm verilerinizi şifreleme seçeneğine de sahip olursunuz. Google Hesap Özeti'ni kullanarak, senkronize edilmiş verilerinizi istediğiniz zaman Google Hesabınızdan kaldırabilirsiniz.
Tarayıcınızı başka kişilerle de paylaşıyorsanız, bu kişileri Chrome kullanıcıları olarak ekleyebilir, böylece her birinin, yer işaretleri, uygulamalar, uzantılar ve temalar dahil, kendilerine ait tarayıcı ayarlarına sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Firefoxta da Chrome daki gibi oturum açma gibi bir özellik var mı veya bunu sağlayabilecek özellikte Firefox eklentisi biliyor musunuz?
    Sitemde iletişim kısmından bana ulaşırsanız çok sevinirim.



    Ecmain Blog



    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar