Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

15 Aralık 2011 Perşembe

Google Chrome indirilenler

Google Chrome indirilenler Google chrome tarayınız ile indirdiğiniz bütün dosya ve benzeri dokümanlar "Google chrome indirilenler" klasöründe saklanır. Bu klasör 'Alınan Dosyalarım' klasöründe tutulur. Yazımızın devamında bu klasörün nerede olduğu ve yerinin nasıl değiştirileceği hakkında bilgi verilmektedir.

Windows XP: \Documents and Settings\<kullanıcı adı>\Belgelerim\Alınan Dosyalarım
Windows Vista/7: \Kullanıcılar\<kullanıcı adı>\Alınan Dosyalarım
Mac: /Kullanıcılar/<kullanıcı adı>/Alınan Dosyalarım
Linux: home\<username>\Downloads
Chrome üzerinden bu klasöre ulaşmak için ayarlar butonuna tıklayın ve seçeneklerden "İndirilenler" seçeneğini seçin. (Yada boş bir sekme açın ve adres çubuğuna chrome://downloads/ yazıp enter tuşlayın. Google chrome tarayıcınız ile indirdiğiniz bütün dosyaları burada görebilirsiniz. "İndirilenler klasörünü aç" dediğimizde indirilen dosyaların tutulduğu klasör açılacaktır. "Tümünü temizle" seçeneği ile indirilenler geçmişini temizleyebiliriz.

Google chrome indirilenlere nasıl bakılır
Google chrome indirilenlere nasıl bakılır


Google chrome indirilenler klasörünü değiştirmek için ise izleyeceğimiz yol şöyle;
Chrome üzerinden ayarlar butonuna tıklayın. Açılan menüden "Seçenekler" seçeneğini seçin. Açılan sayfada soldaki listeden "Gelişmiş Seçenekler" sekmesine gidin. Açılan yeni sayfadan "İndirilenler" başlığını bulun (Alt resimdeki yer) ve belirlemek istediğiniz bir klasörü belirtin.

Google chrome indirilenlerin yerini değiştirme
Google chrome indirilenlerin yerini değiştirme

Google chrome üzerinden dosya indirdiğiniz zaman tarayıcının sol alt köşesinde indirilen dosya hakkında bir pencere çıkar ve bu pencere üzerinden indirilme zamanını görebilirsiniz. Dosya indirme işlemi bittikten sonra üzerine tıklayarak dosyayı direkt açabilir yada klasöründe görebilirsiniz. Örnek resimde "ChromeSetup.exe" dosyası gösterilmektedir.

Google chrome indirilen dosyalar

2 yorum:

  1. Kısaca Chrome'a Girip 'Ctrl + J' Tıklayın Açılır

    YanıtlaSil
  2. Androidde yok ki

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar