Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

12 Kasım 2010 Cuma

En Hızlı Google Chrome Versiyonu

En Hızlı Google Chrome Versiyonu
En Hızlı Google Chrome Versiyonu
Google, Chrome'un en hızlı tarayıcı olması için bu kez çok farklı (ve riskli) bir yöntem peşinde.

Güvenlik, kullanılabilirlik gibi konular tarayıcılar için çok önemli ama işe kullanıcı tarafından bakacak olursanız hız konusunda hepsinden daha fazla önem veriliyor. Google da bunun farkında ve tarayıcı savaşlarında bir adım öne geçebilmek için bu kez oldukça farklı ama soru işaretlerini de beraberinde getiren bir yönteme başvurmaya hazırlanıyor.

Google, Chrome 7'nin tarayıcının daha önceki sürümlerine göre tam 60 kat daha hızlı olacağını iddia ediyor. Tarayıcının performansını arttırmak için Google'ın en çok güvendiği yöntem ise "ön-yükleme" özelliğinin devreye sokulması. Bu özellik, sayfaların daha kullanıcıların sayfayı açmadan önce yüklenmesi prensibi üzerine kurulu. Ayrı bir sekmede açılacak ve "önceden yüklenecek" sayfalar kullanıcılar kullanmaya başlayınca kadar görünmez olacak.

Fakat bu yöntem beraberinde bazı sorunlar da getiriyor. Henüz Google bu konuda çok detaylı bir açıklama yapmadığı için arka plandaki görünmez sekmelerin sistem performansını ne kadar etkileyeceği kestirilemiyor. Bu yöntemle kaç sayfanın ve ne kadar süre boyunca yükleneceği kesin değil. Eğer bu sayfalara kullanıcı daha sonra ihtiyaç duymazsa, ön yükleme boyunca tüm sayfalar bellek ve işlemci gücünü boşuna kullanmış olabilir.

Chrome tarafından yüklenen ama kullanıcı tarafından kullanılmayan sayfalardaki sayaçlar ve Google Analytics gibi web istatistikleri uygulamalarda hatalı sonuçlara yol açması da söz konusu.

Fikir olarak son derece ilginç olsa da Google'ın bu sorunlara yol açmadan ön yüklemeyi başarıp başaramayacağını ise ancak Şubat ayında, tarayıcının resmi olarak yayınlandığında öğrenebileceğiz.

Kaynak: Chip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar