Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

19 Ekim 2010 Salı

Google Chrome Firefox'u Geçti

Google chrome tarayıcı istatistiklerinde firefox 3'cü sıradaydı. Şuanki güncel tarayıcı istatistiğine göre Chrome 2'ci sıraya yerleşmiş gibi görünüyor. Aşağıda da Chip'in haberini görebiliyoruz.

Chrome, Firefox'un yerini mi alacak?

Kullanıcılar Firefox'u neden tercih ediyordu, Chrome'a geçenler neden geçiyor? İşte cevaplar...

Bir zamanlar Internet Explorer ile Netscape arasında bir yarış vardı, ardından Internet Explorer ile Firefox arasında bir rekabet başladı.

Firefox, sekmeler ve eklentiler sayesinde kısa sürede beğeni topladı. Özellikle NoScript gibi eklentilerle o dönem için yüksek güvenlik sunan tarayıcı, dünyanın en popüler 2. internet tarayıcısı konumunda.

Sonradan ortaya çıkan Google ise müthiş JavaScript hızı, temiz tasarımı ve diğer özellikleri ile hızla yükselmeye başladı. Yapılan çeşitli anketler de bu hızla gelişen tarayıcının Firefox kullanıcılarını çalmaya başladığını gösteriyor. Peki ama neden?

Firefox geriden mi geliyor?

Firefox'un eklenti desteği çok geniş ve her eklentinin aynı kalitede bir Chrome karşılığını bulmak zor.

Ancak Chrome çok temiz bir arayüz sunuyor ve her 6 haftada bir yeni özellikler ekleniyor. Öte yandan Firefox 4 gibi ana sürümleri bekleyen kullanıcılar yepyeni bir tarayıcı ile karşılaşıyor.

Chrome'da yalıtılmış sekmeler çökme olsa bile durumu kurtarıyor, dahası sekme kapatırken yeniden boyutlandırmanın anında olmaması da kazayla istenmeyen sekmelerin kapatılmasını engelliyor. işte bu ve bunun gibi küçük özellikler Chrome'u çok daha çekici kılıyor.

Sekme düzenleme gibi seçenekler, senkronizasyon, arayüzde geliştirmeler... İçinde bulunduğumuz dönemde Chrome çığır açarken, Firefox arkadan koşturuyor gibi bir tablo çıkıyor ortaya.

Kaynak: CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar