Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

12 Temmuz 2009 Pazar

Google Chrome OS

Google Chrome OSGoogle, resmi günlüğünden yaptığı açıklamayla, 2010 senesinin ikinci yarısında Google Chrome İşletim Sistemini çıkaracağını duyurdu.

Arama konusundaki uzmanlığını internet tabanlı farklı teknolojilere taşıyan Google, yeni bir işletim sistemi çıkartacağını duyurdu. Yaklaşık dokuz ay önce internet tarayıcılarına Google Chrome ile farklı bir boyut getiren Google, şu an kullanılan işletim sistemlerinin internetin olmadığı zamanlarda tasarlandığını belirterek bu boşluğu doldurmak istediklerini açıkladı.

Tasarlanan işletim sisteminin açık kaynak kodlu olacağını açıklayan şirket sözcüleri, 2010'un ikinci yarısından itibaren dizüstü bilgisayarların internet için uyarlanmış hali olarak bilinen ve netbook olarak adlandırılan cihazlarla işletim sistemini dağıtmayı planladıklarını söylüyorlar.

Hız, sadelik ve güvenliğin amaçlandığı Google Chrome işletim sistemi teknik olarak Linux çekirdeği üzerinde çalışacak. Bu sistemde esas arayüz bir tarayıcı olacağı için geliştirilecek uygulamalar Google'ın kendi işletim sistemi dışında da kullanılabilecek. Uzmanlar, yeni işletim sisteminin bu özelliğiyle "internet işletim sistemi" olarak adlandırılmayı hakettiğini belirterek, her işletim sistemi için programlarının farklı bir versiyonunu geliştirmek zorunda olan yazılımcıları etkileyeceği konusunda birleşiyorlar.

İşletim sistemi, bilgisayar donanımı ile kullanıcılar arasındaki arayüz olarak biliniyor ve bilgisayar üzerindeki kaynakların yönetimini ve koordinasyonunu sağlıyor. Google, daha önce cep telefonlarında kullanılan işletim sistemlerine açık kaynak kodlu Android isimli bir işletim sistemiyle girmiş ve hayli beğeni toplamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar