Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

7 Aralık 2008 Pazar

Google Araç Çubuğu 5

Google Araç Çubuğu 5
Google Araç Çubuğu yani Google Toolbar 5'ci sürümü (Beta) ile karşımızda. Google bu sürümünde çeşitli yeniliklere yer vermiş. Bu yazımızda bu yeniliklere değineceğiz.

Beta sürüm olan 5'ci sürümü diğer sürümlerde olduğu gibi Google Chrome tarayıcılarda kullanamıyoruz. Umarız en kısa zamanda Google Chrome tarayıcılarımızda da google araç çubuğunu kullanabiliriz.

Gadgetleri özel düğmeler ile destekleyin
Canlı yayınlara ve özel site aramalarına yönelik destek ile, Google Araç Çubuğu özel düğmeleri favorilerin ötesinde bir özelliktir. Artık özel düğmeler Google Gadget’ları bile destekliyor; hangi sitede olursanız olun simgeyi tıkladığınızda, gadget, Araç Çubuğunda aşağı doğru açılır ve işiniz bittiğinde ise gadget kapanır. En sevdiğiniz Google Gadget'larından bazılarını Araç Çubuğunuza ekleyebilirsiniz

Google not defteri özelliği
Web’de gezinirken bilgilerin daha kolay biçimde kesilmesini, toplanmasını ve paylaşılmasını sağlamak üzere Google Araç Çubuğu 5’e Google Not Defteri eklenmiştir. Not Defteri kullanıcıları mevcut tüm not defterlerine erişebilir ve hatta bunları ‘Yıldız’ simgesini kullanarak ekleyebilir. Mini not defteri penceresini açmak için 'Not defteri' simgesini tıklamanız yeterlidir. Not defterleri aynı zamanda Favoriler listesinde de görünür, üstelik favori menüsünden kayıtlı tüm bağlantılarda gezinebilirsiniz.

Sayfa içi kelime arama özelliği (Sadece Internet Explorer Tarayıcılarda)
Google Araç Çubuğu Bulma çubuğu ile girdiğiniz kelimeleri arayıp, hızla bulabilir ve farklı sayfalardaki anahtar terimleri vurgulayabilirsiniz. Tarayıcı penceresinin altındaki Bulma çubuğunu etkinleştirmek için 'Ctrl + F' tuşlarına basmanız yeterlidir veya yazdığınız kelimeleri sayfada anında vurgulamak için ‘Araçlar’ın altındaki ‘Seçenekler’ menüsünden 'Yazarken bul' özelliğini seçin.

Hata yerine öneri alın
Bir web adresini yanlış yazmanız durumunda, 404 veya DNS hata sayfası ile karşılaşmak yerine, Google Araç Çubuğu diğer gezinme seçeneklerinin yanında size istemiş olabileceğiniz adres önerilerini de gösterir. Bu özelliği görmek için http://www.youtube.co adresini ziyaret edin

Gelişmiş otomatik form doldurma özelliği
Web’de form doldurmak artık çok daha kolay. İyileştirilmiş Otomatik Doldurma özelliği sayesinde, işletme ve kişisel gereksinimlerinize cevap verecek farklı profillere sahip olabilir ve kredi kartı bilgilerini şifre korumasıyla saklayabilirsiniz. Online bir formu doldurmaya başladığınızda bilgilerin önizlemesini yapmak için Otomatik Doldur simgesinin üzerine gelebilir ve ardından tıklayarak formu doldurabilirsiniz. Ayrıca forma yazmaya başladığınızda Otomatik Doldur özelliği, kullanmak istediğiniz profili seçmenizi ister.

Web geçmişi
En son arama yaptığınız siteyi, hatta alakalı diğer aramalara ilişkin tavsiyeleri görmek için Araç Çubuğundan Google Web Geçmişi özelliğine erişebilirsiniz.

Site adına göre tarama (Sadece Internet Explorer tarayıcılarda)
Bir sitenin URL’sini tam olarak bilmiyorsanız, bu isimdeki en popüler sayfayı ziyaret etmek için tarayıcı adres çubuğunuza etki alanı adını yazmanız yeterli olacaktır. Örneğin, Kişiselleştirilmiş Google ana sayfasını ziyaret etmek için 'igoogle' yazmayı deneyin.

Favorilerinize bütün bilgisayarlardan erişin
Herhangi bir bilgisayardan erişebileceğiniz favoriler oluşturmak ve bu favorileri etiketlemek ister misiniz? Bir favori eklemek ve favoriyi etiketlemek için Araç Çubuğundaki yıldız simgesini tıklamanız veya yıldızı sağ tıklamanız yeterli olacaktır. Yeni Google Araç Çubuğunun yüklü olduğu her bilgisayardan Favoriler menünüze erişebilirsiniz.

Not: bu özellik favorilerinizi online saklar, dolayısıyla favorilerinizi oluşturmak ve erişmek için bir Google Hesabına sahip olmanız ve oturum açmış olmanız gerekir. Favorilerinizi Google Hesabınıza ait Arama Geçmişi özelliğinden yararlanarak da görüntüleyebilirsiniz. Favorilerinizi görmek için Google Hesabınızda oturum açtığınızda Google ana sayfasının sağ üst köşesinde görünen "Arama Geçmişi" bağlantısını tıklamanız yeterlidir. Bu özellik önceki sürümlerde de mevcut. Tarayıcı favori özelliğini kullanmak yerine googlenin favori hizmetini kullanarak verilerinizi güvene alın. Bilgisayarınıza format attığınızda favori yedeği almak zorunda kalmazsınız.

Web sayfalarını paylaşma
Web sayfalarınızı e-posta veya blog üzerinden paylaşmak için Google Araç Çubuğundan yararlanabilirsiniz. Sayfanın tamamını paylaşmak için, Araç Çubuğunun "Alıcı" menüsünü seçin; bir alıntıyı paylaşmak için "Alıcı"yı tıklamadan önce sayfanın paylaşmak istediğiniz bölümünü seçmeniz yeterlidir.

Varsayılan ayarlarınızı koruyun
Google Araç Çubuğunuz, varsayılan aramanızı Google olarak ayarlamanıza yardımcı olabilir. Casus yazılım veya başka programlar varsayılan aramanızı başka bir siteyle değiştirmeye çalışırsa, Araç çubuğu sizi bu konuda uyarır.

Web içeriğini çevirme
Bir web sayfasındaki İngilizce kelimeleri başka bir dile çevirmek için Kelime Çevirici özelliğinden yararlanabilirsiniz. Çevir menüsünden "Kelime Çeviriciyi Etkinleştir"i seçip ardından kelimenin çevirisini görüntülemek için farenizin imlecini bir İngilizce kelimenin üzerine getirin. Kelime Çevirici, İngilizce’den Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Çince (Geleneksel ve Basitleştirilmiş), Japonca ve Korece dillerine çeviriyi desteklemektedir. Kelime Çevirici, ayrıca, İngilizce'den metrik birimlere dönüşüm sağlar.

Pop-up engelleyicisi
Sinir bozucu pop-up reklamların arasında mı kaldınız? Araç Çubuğunun pop-up engelleyicisiyle ekranınız temiz kalır. Bu özellik önceki sürümlerde de bulunuyor.

PageRank göstericisi
Yeni bir web sitesi için vakit harcamaya değip değmeyeceğini mi merak ediyorsunuz? Google’ın görüntülemekte olduğunuz sayfayı nasıl değerlendirdiğini öğrenmek için Araç Çubuğunun PageRank ekranını kullanın. Bu özellik önceki toolbar sürümlerinde de mevcut. Sayfaların PageRank (Sayfa değeri) değerlerini görebiliyorsunuz.

Arama terimlerini vurgulayın
Bir web sayfasını bulmak için bir kez Google Araç Çubuğunu kullandıktan sonra, terimlerinizi aramak için başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Vurgula düğmesi terimlerinizi anında sayfanızın üzerinde aydınlatır, böylece alakalı bilgileri bulmak daha da kolaylaşır. Bu özellik önceki sürümlerde de mevcut. Bu özellik sayesinde aradığınız kelimeleri daha iyi görebiliyorsunuz.

Derleme: Google yardım sayfaları

Google araç çubuğu 5 (Beta) buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar