Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

5 Eylül 2008 Cuma

Chrome Windows'u Neden Çökertmeyecek?

Google'ın yeni markası bir harika; ama tarayıcı olarak teknik faydası henüz kanıtlanamadı.

Kimileri Google'ın yeni tarayıcısı Chrome'u "Internet Explorer düşmanı" olarak tanımlıyor. Bazıları da daha ileri gidip "Windows Katili" diyor. Google'ın yeni çıkardığı tarayıcısının Microsoft'u sarsıp sarsmadığı tartışmalı ancak hiç şüphesiz Google dünyadaki tüm bilgileri organize etme konusunda çok ciddi.

Google'ın web tarayıcısı pazarına girmesi biraz şaşırtıcı olsa gerek; çünkü zaten arama motoru kullanım alanı çok geniş. Google'ın sunduğu web uygulamaları çok fazla ve çok çeşitli.

BusinessWeek'in haberine göre, Google Chrome'un gücü internet üzerinden yapılan işlemleri segmentlere ayırabilmesinden geliyor; ama yine de temelinde bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor. Google Chrome henüz bir işletim sisteminin yerine geçecek düzeyde değil. İki yıllık sıkı çalışmaya rağmen, Chrome, Windows'suz çalışamıyor hatta Apple OS X ya da Linux'ta hiç çalışmıyor.

Gelelim Chrome'un pazar payını Google'ın rakiplerinin elinden alıp alamayacağına. Google gerçekten de yeni bir web tarayıcısı çıkarıp Internet Explorer'ın %72'lik ve Firefox'un %20'lik web tarayıcısı payının bir kısmını alabilir mi? Chrome'un hızlı bir başlangıç yaptığı kesin ama Lehman Brothers'taki analiz uzmanlarına göre internetten yapılan ücretsiz download'ların oranı pazarın %2'sini kapsıyor. Lehman yeni tarayıcının sadece iki yıl içinde %15-20'lik bir pazar payı elde edeceğini söylüyor. Diğer bir değişle, Chrome büyüyecek gibi gözükse de pazara hakim olamayacak.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Popüler Yayınlar